Holdning

København er en cykelby, og derfor skal vi have styr på cykelparkeringen

Sidebar

Cykelparkering

København er en cykelby, og vores kunder kommer i stigende grad på cykel. Det er vi glade for, men det skaber også udfordringer. Med trafikafviklingen og ikke mindst cykelparkeringen.

Cyklerne er kommet til byen, men ikke for at erobre den. De skal være her sammen med os andre. Det er vigtigt, at vi arbejder målrettet på at finde egnede lokaliteter til cykelparkering. Og det er lige så vigtigt, at man erkender, at man nogle gange må vælge mellem cykler og butikker. Hvis man vil have gader med gode butikker – som er virksomheder og arbejdspladser, der tjener penge til kommunekassen – så kan man ikke fylde op med cykelstativer. Så forsvinder butikkerne, og der kommer ikke nye.

Cykelstativer løser ikke i sig selv cykelparkeringsproblemerne. De signalerer cykelparkeringszone. Og derfor er det så vigtigt, at vi vælger, hvor vi lægger dem. Placér dem på tomme pladser, i gader uden butikker, og op af døde facader eller mure. Sig det med stativer på rette sted: At her er det acceptabelt at parkere.