Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

CPH Light Festival

02/02/2018 - 02/03/2018

Copenhagen Light Festival udstiller byen på en ny måde i de mørke og stille måneder, i form af en lysfestival med både international og lokal tilgang til folk i alle aldre. CPH Light Festival er baseret på danske kvalifikationer inden for kunst, bæredygtighed og belysningskultur. Copenhagen Light Festival bringer alle de store kræfter sammen – lyskunstnere og designere, studerende, organisationer og kommercielle aktører – omkring et stort nonprofit-projekt, der også omfatter og fremhæver andre februar-arrangementer.

Når hovedstaden til kyndelmisse får sin første, storstilede lysfestival, bliver der lejlighed til, at alle kan opleve byen på en ny måde. Lyskunstoplevelser venter på ca. 40 udvalgte steder, og kan opleves på egen hånd eller på med omvisninger og kanalture.

Tag den tykke frakke på og træk huen godt ned over ørerne. Det kan være at din cykeltur på vej hjem fra arbejdet eller din shoppetur bliver en smule længere, fordi du må stoppe og se lyset – og mørket. Mange storbyer i verden har lysfestivaler, men i København har vi særlig gode forudsætninger: København er en de mørkeste hovedstæder i verden. Det er er ikke kun på grund af den nordlige beliggenhed, men også fordi byen er sparsomt oplyst i forhold til mange andre byer. Den følsomme danske tilgang til lys strækker sig helt ud i gadebelysningen, hvor “lidt, men godt” er det styrende princip.

“Vi har skabt en lysfestival så at sige på baggrund af mørket”, siger Catja Thystrup fra Copenhagen Light Festival, idet hun fortsætter: “Ideen er bestemt ikke at bade byen i lys, men at skabe nye oplevelser i byen gennem lyskunst og oplevelser med lys i et følsomt samspil med byens rum og februarmørket.”

Langt de fleste af lysfestivalens oplevelser er af den gratis slags, og kan opleves i gader, på pladser og langs med havnen. Mere end 100 forskellige organisationer, lyskunstnere og -designere har ydet bidrag. Også Københavns Kommune har ydet et væsentligt bidrag til festivalens debut.

Kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld (Å), glæder sig: ”Lys er liv og symbol på håb. Eller som Trille sang tilbage i 1980’erne: Der er altid et lille lys i mørket, det står og blafrer, der et sted, men hvis du vil kunne se det, så må du ikke være mørkeræd. Og det gælder i den grad stadig. Så det er bare med at komme ud ad døren i februar og opleve dansk lyskultur i det vintermørke København. Det kan give os alle nyt håb og nye perspektiver – både på byen og hinanden.”

Festivalen strækker sig fra 2. februar til 2. marts, og er dermed sammenfaldende med en række andre oplevelsesmuligheder, som f.eks. Copenhagen Winter Pride, Frost Festival og Copenhagen Winter Jazz. Også Tivoli starter i år en ny vintersæson med mange særlige lysoplevelser netop 2. februar. For Louis Poulsen, som i år er festivalens hovedsponsor, er festivalen er meget kærkomment initiativ, som netop accentuerer nogle vigtige elementer i dansk lyskultur.

Festivalen organiseres af Dansk Center for Lys, en uvildig forening med næsten 70 år på bagen. Hos foreningen, hvis medlemmer tæller alle slags lysinteresserede i Danmark, er man særlig glade for, at festivalen har tiltrukket både etablerede men også rigtig mange nye talenter i inden for dansk lyskunst. “Danmark har faktisk et rigtig fint vækstlag inden for dette her område”, udtaler Anne Bay, direktør i Dansk Center for Lys. “Vi har for et par år siden fået en helt ny og attraktiv lysdesignuddannelse, som allerede nu har vundet en pris for sine resultater. Dansk fornemmelse for lys og det følsomme samspil mellem lys, mennesker og omgivelser er virkelig et fornemt udgangspunkt for både lyskunst og -design.”

Fakta om Copenhagen Light Festival 2018

  • • Fra den 2. februar til 2. marts 2018
  • • Fortrinsvis gratis lysinstallationer, -events og -aktiviteter i byen
  • • Guidede lysture til fods og i kanalbåde
  • • www.copenhagenlightfestival.org.

Læs mere her.

Detaljer

Start:
02/02/2018
Slut:
02/03/2018