Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

International Day of Happiness

20/03/2018

I 1980 samlede Mother Theresas orden en lille forladt dreng op fra gaderne i Calcutta. Jayme Illien, som drengen kom til at hedde, blev senere adopteret i USA og fik et godt liv. Da han blev voksen, blev Jayme FN rådgiver, hvor han forelagde dem idéen om at udråbe en årlig ’Happiness Day’ og vedtage en resolution, der anerkender retten til at søge lykke som en grundlæggende målsætning for mennesket.

Således blev The International Day of Happiness Resolution 66/281 vedtaget af FN i 2012 og 20 marts blev udråbt til International Day of Happiness. I forbindelse med fejringen af Happiness Day, er Danmark siden 2012 blevet kåret til verdens lykkeligste land 3 gange i FNs World Happiness Report… og det forpligter!

På baggrund heraf, er idéen at fejre og fremme opmærksomheden på FN’s International Day of Happiness 20. marts, en årligt tilbagevendende begivenhed.

Til formålet er der stiftet en forening, som ønsker at sætte fokus på kilden til den danske lykke og at dele den med resten af verden under mottoet: ”Happiness is best, when it is shared”. Således har foreningen på sigt ambitioner om at bidrage til fejringen af Happiness Day i Danmark, som en årligt tilbagevendende begivenhed og derigennem sprede sit budskab – også udenfor Danmarks grænser.

Det er hensigten at fejre 20. marts 2018 på Højbro Plads med Happy Catwalk, Happy Cakes og udstilling og kåring af Happy Moments, en fotokonkurrence tænkt i samarbejde med et ledende medie, hvor deltagere indsender Happy Selfies, som udstilles, og hvor der kåres vindere, samt andre spændende tiltag. Der er komponeret en Happiness Song, og en lille børnebog, der fortæller om Happiness konceptet under mottoet: “Happiness is best, when it is shared” er skrevet, og illustrationer er under udarbejdelse.

Læs mere om den internationale dag her.

Detaljer

Dato:
20/03/2018