Sidebar

Ren København

Hovedrengøring i København

Tirsdag den 24. maj begyndte Københavns Kommune på en hovedrengøring af torve, pladser, gader og stræder i Indre By.

KBH K og Københavns Kommune er glade for de mange mennesker, der benytter sig af og bruger byen og byens rum til diverse arrangementer. Men det stiller også større krav til renholdelse af byen. Hos KBH K hører vi ofte fra frustrerede medlemmer, der bliver mødt af en stigende mængde affald foran deres butik – især i weekenderne. Dette mærker man også hos Københavns Kommune, der er ansvarlig for at gøre byen ren og pæn til når byens borgere, brugere og besøgende vågner op og bevæger sig ud på gaderne.

For at imødekomme byens behov for rengøring, har Københavns Kommune besluttet at øge rengøring i byen henover sommeren. Byrumsforvalter i Center for Drift Stina Duelund Pedersen fortæller, at man som en del af den øgede rengøringsindsats blandt andet spuler bænke samt i og omkring affaldskurvene, der er opsat i området. Dette skal gøres ca. hver 14. dag henover sommeren, og målet er at komme ordentlig i bund og få området til at skinne.

Første stop på rengøringslisten var Amagertorv. I den forbindelse blev KBH K kontaktet af en begejstret Henrik Ypkendanz, direktør for Illums Bolighus, der var meget tilfreds med arbejdet på Amagertorv, og roste Kommunens renholdelsesinitiativ. Sidenhen har Gammeltorv og Nytorv også fået en rengøring.

Københavns Kommune har et mål om at sikre en høj renholdelsesstandard i Middelalderbyen, og man har derfor investeret i en ny maskine til formålet. Omkring den 1. juni indvies den nye maskine, der skal bidrage til at løfte og renholde Strøget og sidegaderne.

KBH K og Københavns Kommune ønsker, at sikre en høj renholdelsesstandard for Indre By. Vi hører derfor meget gerne fra medlemmer med forslag til steder, hvor en ekstra spuleindsats er påkrævet. Du kan kontakte KBH K via kontaktformularen. Skriv renhold i emnefeltet.