Sidebar

Foto: Dagmar/Nordisk Film Presse

 

KCC BYDER DAGMAR BIOGRAF VELKOMMEN

Hos KCC, er vi glade for at kunne byde velkommen til denne hyggelige Københavner biograf, der har leveret oplevelser til filmelsker i efterhånden mange år. I vores Q&A har vi spurgt ind til, hvad deres forretning er for en størrelse og deres rolle i København:

Hvad er Dagmar kendt for?
Dagmar er en af Københavns mest stemningsfulde og hyggelige biografer med en lang historie som et samlingspunkt for filmelskere i Indre By. Biografen er fra 1939, og prominente filmskabere som Carl Th. Dreyer og Henning Carlsen har gennem tiden siddet i direktørstolen. Dagmar er en del af Nordisk Film Biografer og fremstår i dag delikat moderniseret og renoveret med et karakteristisk art deco-cafemiljø og 5 stemningsfulde biografsale. Det er en kulturinstitution i København, som giver plads til både de store danske film, brede kvalitetsfilm samt også mere alternative og interkulturelle film.

Hvordan medvirker Dagmar til at gøre Indre By til et spændende og dynamisk område?

Dagmar er for den kulturelle københavner og den brede filmelsker, som både finder udenlandske kvalitetsfilm og gode danske film såvel som de lidt mere smalle og alternative film. Med sit hyggelige cafémiljø ud til Jernbanegade inviterer Dagmar inden for til en god snak over en lækker tapas, et glas vin eller en kop baristakaffe.

Hvad mener I, at I kan bidrage med i KCC, og hvad kan KCC bidrage med for jer?

Som kulturudbyder bidrager Dagmar – og hele Nordisk Film Biografer – til Indre By med biografliv og kulturoplevelser. Dagmar er med til at gøre området omkring Rådhuspladsen dynamisk, levende og med et kulturelt islæt. Her kommer både lokale og besøgende fra hele regionen, som er på jagt efter en klassisk biografoplevelse. Med sit arbejde for at skabe udvikling og gode rammer for Indre By spiller KCC en vigtig rolle, og i Dagmar og Nordisk Film Biografer glæder vi os til samarbejdet.

Hvordan kan Dagmar være med til at fremme udviklingen og fremdriften og erhvervsdrivende i Indre By?

Som en del af Nordisk Film Biografers klassiske biografer i Inde By – der også tæller Palads og Imperial – skaber Dagmar liv og aktivitet i bybilledet, også om aftenen. Indre Bys mange gode restauranter og tilbud nyder godt af, at biografgæster kombinerer en biftur med en bytur. Det er vigtigt med ikoniske steder i byen, tilbud som på en gang moderniserer sig, men som også har en lang historie, som københavnerne sætter pris på og som vækker minder. Et sådant sted er Dagmar.

 

Nordisk Film Biografer Dagmar
Jernbanegade 2
1608 København V

servicedagmar@nfbio.dk

 

Læs mere om Dagmar Bio her

Facebook

Instagram