Sidebar

500 nye erhvervsparkeringspladser er endelig en realitet i Indre By.

Dagligt kæmper håndværkere med at komme frem med grej til deres kunder, imens fragt- og leveringsfirmaer kæmper for at komme frem med varer til de erhvervsdrivende i Indre By. Udfordringen ligger i at der ingen p-pladser er ledige, til at netop leverancer og håndværkere kan parkere og dermed udføre deres arbejde. I en undersøgelse fra 2017 af Håndværkerforeningen fremgår det, at hver tredje håndværker siger nej til opgaver i Indre By, på grund af netop dårlige parkeringsforhold.

– ” Uanset politisk ståsted må alle anerkende, at en by har brug for håndværkere, og de kan ikke bare bruge bussen, når de skal frem til kunderne med grej og materialer. Her skal der nødvendigvis en bil til, der kan kan holde tæt på. Men håndværkene bruger dagligt oceaner af tid på at finde en parkeringspads i København”, siger beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Det bliver der nu lavet om, når der i løbet af 2020 bliver 500 nye erhvervsparkeringspladser.

Ud af de 500 erhvervsparkeringspladser, er 100 pladser fundet i betalingsområdet og 200 pladser fundet udenfor betalingsområdet. Derudover skal 200 allerede eksisterende 1-times parkeringspladser også omdannet til erhvervsparkeringspladser, da erfaringen viser at pladserne ikke bruges ordentlig, når man kun må parkere i 1 time.

Efter at KCC i længere tid har kæmpet for at få forslaget igennem hos Kommunen, er det nu en glæde at det endelig sker. Dette håber vi hos KCC, kan være med til at man i fællesskab fortsat kan sikre udviklingen af byen.