Sidebar

Bilfri Søndag

Efter længere tids forhandling i Københavns Kommune, er man kommet til enighed om, at afholde Bilfri Søndag den 18. september – dog i en noget mindre udgave end Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell annoncerede tilbage i efteråret 2015.

Det oprindelige budget for Bilfri Søndag lød på kr. 4,7 mio, og skulle forhandles via Københavns Kommunes overførselssag. Her brugte de Konservatives Jacob Næsager dog sin vetoret og Bilfri Søndag blev efterfølgende aflyst. Det kan du læse mere om her.

Mindre udgave af Bilfri Søndag

Det er nu lykkedes Teknik- og Miljøudvalget på deres halvårlige budgetforhandling, der blev afholdt den 15. august 2016, at finde et kr. 400.000 til at afholde Bilfri Søndag i forlængelse af halvmarathonet der finder sted samme dag. Pointet ved at holde det denne dag, er at store dele af byen i forvejen er afspærret, og at man ikke ønsker at genere byens borgere, brugere og besøgende ved at afspærre byen endnu en dag. Man vil benytte sig af de allerede opsatte afspærringer i forbindelse med Copenhagen Half, og forlænge varigheden før afspærringerne. Se fuld afspærringsplan for Copenhagen Half Marathon her. 

Teknik- og Miljøforvaltningen stiller udvalgte afspærrede gader til rådighed for københavnerne og opfordrer til at man søger om tilladelse til at afholde arrangementer på de berørte strækninger. Det drejer sig om Østerbrogade (ml. Poul Henningsens Plads og Trianglen), Strandboulevarden, Nørrebrogade (inkl. Dronning Louises Bro), Enghavevej og Ingerslevsgade. Gaderne åbnes for Bilfri-Søndag-aktiviteter når den sidste løber har forceret strækningen og indtil kl. 20.00 hvor afspærringerne fjernes. De berørte strækninger til Bilfri Søndag ligger på Østerbro, Nørrebro og Vesterbro,  som du kan se på dette kort.

Den øvrige strækning som er berørt af Copenhagen Half Marathon vil blive ophævet når den sidste løber er kommet forbi. Teknik- og Miljøforvaltningen informere om, at det vil være muligt for cyklister at passere gaden under Bilfri Søndag.

Selvom Bilfri Søndag (og Copenhagen Half Marathon) ikke finder sted i Indre By, skal man være forberedt på afspærringer rundt om København. Se afspærringsplan for CPH Half og Bilfri Søndag.

Morten Kabell håber, at Bilfri Søndag i 2017 kan holdes i fuld skala., som man oprindelig ønskede.