Sidebar

Nye resultater fra KBH Cykelhåndtering

KBH K har tidligere orienteret om Københavns Kommunes nye indsats for håndtering af cykler, KBH Cykelhåndtering. KBH K sidder med i følgegruppen for KBH Cykelhåndtering.

KBH Cykelhåndtering har observeret, opmærket og fjernet cykler, hvilket der også er blevet indsamlet data på. Resultaterne fra projektets første runde er færdigindsamlet og giver allerede nu et billede af særlige cykelparkeringsmønstre i centrale områder i København.

Cykeloprydningen blev udført ved Nørreport st./Israels plads i perioden maj – november 2016, hvor der blev talt, opmærket og afhentet cykler. Indsatsen og dataindsamlingen skal bruges til at kvalificere de belastede områders behov for oprydning, antallet af efterladte cykler samt identificere nye driftsløsninger og partnerskabsmodeller for cykeloprydning.

Resultater

Nogle af de områder projektet måler på er antal parkerede cykler i og udenfor stativer, belastning fordelt på døgn og ugedag, antal ”overnattende” og efterladte cykler mm. Hertil måles der også på, hvor meget plads der frigives i cykelstativer, når der foregår systematisk oprydning af efterladte cykler.

Her kunne man blandt andet konkludere, at der i gennemsnit efterlades 31 cykler uden for stativ om ugen. På en måned svarer det til, at de efterladte cykler optager 4,5 % af cykelparkeringskapaciteten.

Er du interesseret i at læse mere om cykelhåndteringsprojektet og at dykke ned i dataene og resultaterne fra projektets første runde, kan du læse rapporten her.