Sidebar

Europas bedste shopping-gader

Amagertorv og Østergade er blandt Europas top 5 mest populære og besøgte shopping-gader, viser en helt ny paneuropæisk analyse foretaget af Newsec’s internationale samarbejdspartner, BNP Paribas Real Estate, det skriver Byens Ejendom. Analysen sammenligner kendte europæiske shopping-gader, og det er første gang, at København er med i en så omfattende komparativ europæisk analyse. Ud af Europas top 20 handelsstrøg med luksus-brands, bliver Amagertorv og Østergade placeret på en henholdsvis 4. og 5. plads. Dermed overgår gaderne både Londons Old Bond Street, Wiens Kohlmarkt og Roms vas dei Condotti.

Innovative København

Ifølge analysen er der flere årsager til, at netop København er i top 5, og særligt er innovation, turisme-boost og voksende lokal efterspørgsel nogle af de medvirkende faktorer. Ifølge Byens Ejendom trives den lokale detailhandel på grund af innovative tiltag og produkter, som efterspørgsel medfører. København er med på de nyeste detail-trends og frygter ikke afprøvning af nye koncepter og pop-up shops.

8.094 fodgængere i timen

Ifølge analysen kendetegnes de 5 mest besøgte gader af, at de ikke blot har luksusvarer, men at de tilbyder alt fra massemarkedsprodukter til luksusvarer. Samtidig er gaderne ikke blot ‘almindelige gader’. De er “ikoniske” gågader med stor aktivitet på grund af turismen. Amagertorvs 8.094 fordgængere i timen (målt på en lørdag eftermiddag i juni), udgøres derfor både af de lokale samt de mange turister.

Det store antal fodgængere placerer derfor København på en 4. plads, mens 3. pladsens går til Londons Regent Street. Passeig de Gracia i Barcelona ligger på en 2. plads, mens Paris’ Avenue des Champs Elysées kommer ind på en 1. plads med intet mindre end 10.277 fodgængere i timen.

Læs hele artiklen her.