Sidebar

Genåbning af København

Den 1. marts fik udvalgsbutikker under 5.000 m2, lov til at åbne igen efter en lang nedlukningsperiode. En stor del af vores medlemmer falder ind under den kategori, og vi er derfor glade for, at de endelig kan byde kunder og besøgende velkommen igen!

Butikkerne har, under nedlukningen, haft god tid til at forberede sig på en genåbning, med god afstand, klare retningslinjer og masser af håndsprit. Det beviste de også da dagen kom, og de fik lov til endnu en gang at slå dørene op. Her var tilbagemeldingerne fra vores medlemmer, at dagen var forløbet travl men kontrolleret, og at det alt i alt havde været en god oplevelse for både handelsdrivende og besøgende.

Vi havde ønsket, at stormagasinerne og liberale erhverv også kunne få lov til at åbne, men det blev det ikke til i denne omgang. Vi håber dog, at man i regeringen lægger mærke til udvalgsbutikkernes store arbejde og engagement for at sikre en sikker handel, og at deres gode eksempel vil åbne op for, at også stormagasinerne og liberale erhverv kan få lov til at genåbne snart.

Med til bylivet hører også caféer, barer og restauranter, der i denne tid kæmper en brag kamp for at overleve. De er en vigtig del af København, og i vores øjne er byen først rigtig genåbnet, når også de får lov til at åbne. Vi vil derfor fortsat kæmpe for en plan for hvornår det forventes at de kan åbne, og for at de ikke bliver glemt i forbifarten.