Sidebar

Mød vores nye medlem – Pie Systems

 

Vores nyeste medlem hedder Pie Systems, og er en dansk-amerikansk fintech virksomhed med hovedsæde i Danmark.

For at lære dem lidt bedre at kende, har vi lavet en Q&A med dem, om hvad de foretager sig, og hvordan de passer ind i Indre By og i KCC.

 

Q: Fortæl kort om hvad jeres virksomhed laver.

A: Pie Systems er en dansk-amerikansk fintech virksomhed med visionen om, at “Empower Local Partners, Globally”. Dette gør vi igennem vores produkt “Pie VAT”, som er en 100% digital tax-free løsning, der lader butikker faciliterer, og turister modtage, momsrefusion digitalt, og friktionsløst gennem vores app.

Den traditionelle proces med papirformularer, lange køer i lufthavnen, og refusionsventetider på 2-4 uger, erstattes af en hurtig og digital proces, hvor turisten, med Pie VAT app’en, blot scanner en QR-kode i butikken, tager et billede af sit boardingkort i lufthavnen, samt et billede af varen ved hjemkomst, for herefter at få op til 30% mere af momsen retur indenfor kun 24 timer.

 

Q: Hvordan medvirker Pie Systems til at gøre Indre By til et spændende og dynamisk område?

A: København er kendt som en moderne storby med fokus på bæredygtighed og innovation. Dette mener vi er utroligt vigtigt at vi konstant udvikler, og med vores løsning hjælper vi med at digitalisere en ellers tung analog proces. Vi forbinder butikker direkte med turisterne gennem vores app og hjælper på den måde butikker med øget trafik og turister med at lære byens spændende og brede udvalg at kende – ikke kun de store etablerede globale brands og stormagasiner.

 

Derudover er vores løsning kontaktløs hvilket vi ser kommer til at have stor betydning for sikkerheden for butiksansatte og deres kunder. Med vores digitale infrastruktur er mulighederne mange, og vi har allerede en række spændede partnerskabs dialoger igang, som rækker ud over blot at være en løsning for moderne butikker.

 

Q: Hvordan har Corona påvirket jer og hvordan ser i det kommer til at påvirke byen i fremtiden?

A: Som en fintech virksomhed indenfor turisme er det klart at Corona har stor indvirkning, idet vi ikke har haft turister i butikkerne i over et år. Når det så er sagt vælger vi at se på alle mulighederne, fremfor begrænsninger og har bl.a. forfinet vores produkt samt øget medarbejderstaben med 30% under pandemien, i det vi tror på at turismen kommer tilbage, og at digitale løsninger kun vil være mere relevante, når vi kommer over på den anden side af Corona.

Vi tror på at Corona kommer til at påvirke byen langt frem i tid. Håndsprit, distancering og behov for at føle sig sikker når man færdes i byrummet vil være vigtigt, og for butikker betyder det derfor at det bliver vigtigt at møde kundernes forventninger. Her tror vi meget på at digitale løsninger som vores, men også hele samspillet mellem online og offline bliver vigtige parametre.

 

Q: Hvad mener i, at i kan bidrage med i KCC og hvad kan KCC bidrage med for jer?

A: Vi vil elske at bidrage med en masse indsigt og viden omkring turisme, digitalisering, data og moderne retail. Dels består vores team er erfarne profiler indenfor tech og retail og dels har vi en løsning der kan hjælpe alle KCCs medlemmer med at tilbyde turister tax-free shopping helt uden omkostninger.

KCC er en vigtig del af indre bys udvikling og med jeres store netværk både blandt butikker og politisk, ser vi at der er en masse synergier mellem vores to virksomheder, med fokus på at løfte og udvikle butikker.

 

Q: Hvordan kan jeres digitale taxfree ordning, være med til at fremme udviklingen og fremdriften for de erhvervsdrivende i Indre By?

A: Tax-free shopping har været her i årtier, men processen er forsat analog, tidskrævende, uigennemsigtig og dyr. Markedsdata understøtter dette; størstedelen af turister benytter sig ikke af tax-free servicen, og ud af dem der gør, er det ikke engang halvdelen der ender med at fuldføre processen og dermed få momsen tilbage.

I en tid hvor vi snart skal til at sende mennesker til Mars mener vi at der er behov for forandring og med nutidens teknologi har vi vendt det hele på hovedet, til gavn for butikker og turister. Dette hjælper butikker med at tiltrække flere turister, yde en bedre og hurtigere service, samtidigt med at de får adgang til en masse data.

Derudover er vores proces kontaktløs, den har  elimineret alle tax-free formularer og konvolutter, til gavn for miljøet og senest har vi udviklet en feature der tillader turister der handler på butikkers hjemmesider at få momsen retur. Slutteligt har vi gjort det absolut gratis at bruge vores service og vi giver endda en del af hver eneste transaktion tilbage til butikken. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men med snart 1000 butikker onboarded under corona, er vi ikke i tvivl om den værdi vi skaber.