Sidebar

Reffen: Den nye legeplads i København for madentusiaster og kreative ildsjæle

Fredag den 18. maj er der officiel åbning af Reffen, hvor du vil kunne opleve et nyt bredt udvalg af street food, kreative boder og kulturelle oplevelser.

Holdet bag Reffen er det samme som i fire år stod bag Copenhagen Street Food som i december 2017 sagde farvel til PapirØen for at lancere Reffen, et nyt, større og vildere projekt, ude på Refshaleøen. Under parolen “Hack the Future” ønsker de at skabe en ny legeplads med fokus på bæredygtig mad, håndværk og kultur – og hvor københavnerne er inviteret med om bord til at lege med.

Reduce & Reuse

Reffen vil bestå af 54 starts-ups i form af madboder, barer og kreative værksteder, der alle skal efterleve dogmerene “Reduce & Reuse”.Stadeholderne er nøje udvalgt på baggrund af deres evner, kvalitet og koncept, som er blevet vurderet ved en casting, hvor holdet bag Reffen sammen med et panel af frivillige vurderede maden. Derudover blev de vurderet på, om konceptet var foreneligt med Reffens bæredygtige profil defineret gennem “Reduce & Reuse”. For at motivere stadeholderne til at fastholde fokus på bæredygtighed, har man indført en reduktion i huslejen i takt med, at de bliver certificeret med det økologiske spisemærke.

Derudover åbner Reffen også op for et fælles areal kaldet “Minefeltet”, hvor stadeholderne g københavnerne kan udfolde deres kreativitet.

De nye stadeholdere

Når Reffen åbner, kan du gå op opdagelse i godt 40 forskellige verdenskøkkener. Her kan bl.a. nævnes lande som Peru, Malaysia, Rumænien og Filippinerne samt de mere traditionelle køkkener som det græske, italienske og mange andre. Derudover har man også fundet plads til det veganske køkken på Reffen.

Udover de mange gastronomiske tilbud, vil Reffen også være affyringsrampe for kreative værksteder. Det sker på et fællesareal kaldet “Minefeltet”, hvor stadeholdere og københavnere kan udfolde deres kreativitet.

Derudover består Reffen pt. af 10 små og mellemstore kreative værksteder indrettet i containere, hvor stadeholderne kan producere, udstille og sælge deres produkter – der alle har en bæredygtig profil. Dan Husted, kreativ direktør for Reffen fortæller:

“På PapirØen havde vi tilladelse til at være i fire år og til at sælge tilberedt mad, på Reffen har vi andre rammer og en lejekontrakt på 10 år. Vi kan derfor invitere kreative iværksættere til at blive en del af platformen, hvor de kan etablere deres eget værksted og brand.”

Målet er at engagere kunstnere, musikere og andre kreative entreprenører til at bruge Reffen som en eksperimenterende legeplads til ny tankevækkende aktiviteter og finurlige udsmykninger.

Åbningstider

Reffen åbner officielt den 18. maj., hvor Overborgmester Frank Jensen holder åbningstalen sammen med Jesper Møller, ejer af Copenhagen Street Food. Det fulde program for dagen kan du finde her. 

Åbningstider fra og med 18. maj:
Madboderne har åbent fra kl. 11.00 til 22.00
De kreative værksteder har åbent fra kl. 12.00 – kl. 20.00
Barerne åbner fra kl. 10 og skænker sidste gang kl. 22.00

Du finder Reffen på Refshalevej 167A, 1432 København K.

Læs mere om Reffen og se alle madboderne, barerne og de kreative værksteder her.