Sidebar

Julen i København K får et remake

I år vender KBH K – Commerce & Culture  julen på hovedet i København. Det sker i regi af KBH Ks juleplatform Copenhagen Christmas og REMAKE CHRISTMAS i samarbejde med genbrugskunstneren Thomas Dambo.

Den 1. december åbner den eventyrlige julelandsby REMAKE CHRISTMAS på Nytorv i hjertet af København. Her kan byens besøgende helt gratis lave sine egne julegaver, julepynt og juletræer ud af genbrugsmaterialer, høre foredrag om genbrug og lytte til musik spillet på genbrugsinstrumenter.

Man bør helt sikkert slentre en tur gennem landsbyens ukurante arkitektur og nyde de opfindsomme Storm P løsninger. Alt i julelandsbyen er nemlig bygget af overskuds- og genbrugsmaterialer doneret af venlige sjæle og virksomheder.

Landsbyens ti bygninger er bygget af kasseret træ fra STARK, tagene er lavet af gamle Metroskilte og reklamebannere og hele herligheden er pyntet med overskudsmaterialer fra byens butikker. Flere af KBH Ks medlemmer har bidraget med materialer til julelandsbyen. Nikolaj Kunsthal havde en masse materialer i overskud fra en netop afsluttet udstilling, ACCORD har bidraget med gamle cd’er og vinyler, som nu bliver omsat til julepynt, Cyklistforbundet har doneret en bunke gamle cykeleger og KBH K og Thomas Dambo har været på ting-finder jagt i ILLUMs dekorationsafdeling.

Et alternativt julemarked
Tilbage i 2015 stillede KBH K skarpt på julemarkederne og juleoplevelserne i Indre By, da hele otte julemarkeder indtog byens pladser og torve med pariserhjul, karruseller, hæklede peru-huer og iPhone  Holdningen fra KBH K var klar. Vi efterlyste variation, kvalitet og Københavner-ånd.

Læs mere om KBH Ks holdning til julemarkeder 

“Vi har i mange år haft et ønske om at udvikle København som juleby. Vi har efterlyst kvalitet, variation og Københavner-ånd i byens julemarkeder. REMAKE CHRISTMAS bidrager positivt til bylivet i harmoni med det fastboende erhvervsliv, som donerer materialer til julebyen. Sidste år brokkede vi os over indholdet og kvaliteten af flere af byens julemarkeder – det er indholdsløst bare at brokke sig, så i år viser vi det gode eksempel og skaber en anderledes juleoplevelse for byens besøgende, der inddrager det fastboende erhvervsliv” fortæller Maria Auchenberg, sekretariatsleder i KBH K – Commerce & Culture.

Læs mere om nye krav til julemarkeder 

En by af affald
I REMAKE CHRISTMAS vil der også blive holdt en række workshops. Her vil husholdningsaffald fra landets folkeskoler, gamle Roskilde T-shirts og andre donationer fra biografer, mindre butikker og privatpersoner blive omdannet til julepynt, fuglehuse, juletræer og andre fantasifulde julegaver. Ligesom de omkringliggende caféer, restauranter og offentlige organisationer løbende forærer overskudsmad til projektets mere end 50 frivillige.

Et af landsbyens huse kommer derfor til at være et værksted, hvor man selv kan designe tryk til en T-shirt. I et andet hus kan man bygge ting af gamle brædder, og i et tredje hus lave plantekasser.

Ønskeliste til byens butikker
Hvad der skal ske i resten af julelandsbyen, afhænger af, hvad der bliver doneret af materialer til REMAKE CHRISTMAS. Derfor har KBH K og Thomas Dambo udsendt en ønskeliste til alle medlemmer:

“Vi har sendt ønskelister ud til butikkerne på Strøget, fordi vi gerne vil have affaldstyper, som der er meget af. På den måde kan vi bygge en hel workshop ud af de specifikke ting. Hver formiddag kommer der skoleklasser på besøg, der har fået tilsendt ønskelister. De har måske en masse låg fra skolemælken, eller en mor eller far med en virksomhed, der har 1000 strikkepinde i overskud. På den måde kommer de hver dag til at bidrage med nye ting”, fortæller Thomas Dambo.

Hvilke materialer, vi leder efter kan du se her

KBH K opfordrer alle medlemmer til at kigge i baglokaler, kældre og på lofter efter dimser og dutter, propper og plakater. REMAKE CHRISTMAS er en god sag. Materialer, der ellers ender som skrald, bidrager til nye oplevelser for byens gæster og fremmer vores fælles mål om at gøre København til en attraktiv juledestination.

Læs mere om Remake Christmas

REMAKE CHRISTMAS er skabt med støtte fra: Real Danias Underværker, Københavns Kommunes Genanvendelsespulje, Indre By Lokaludvalg, Go Green Friday, City Container, Stark, KBH K – Commerce & Culture, Magasin, ILLUM, La Glace, Sømods Bolcher, Apair, H&M