Sidebar

Vogue Like a Painting

-når mode og kunst går hånd i hånd

Lørdag den 5. maj åbnede Kunstforeningen Gl. Strand deres sommerudstilling ”Vogue Like a Painting”. Udstillingen stiller skarpt på modefotografiets inspiration til maleriet og forskellige historiske perioder, og giver et bud på, hvilken sammenhæng fotograferne drager mellem mode, fotografiet og maleriet. Blandt fotograferne på udstillingen kan nævnes Annie Leibovitz, Sheila Metzner, Cecil Beaton, Horst P. Horst og mange flere. Fælles er dog, at de er tilknyttet modemagasinet Vogue.

Dyk ned i Vouges arkiver

Med Vogue Like a Painting får publikum mulighed for at dykke ned i Vogues arkiver gennem tiderne, og opdage hvordan, at fotografierne finder inspiration i ikoniske malerier. Man kan blandt andet opleve Erwin Olaf har lavet et modefotografi inspireret af Johannes Vermeers ”Girl with Pearl Earring”, eller hvordan Peter Lindbergh med fotoet ”One Enchanted Evening” har fundet inspiration i Nicolas Poussins ”A Dance to the Music of Time”.

Når man bevæger sig rundt på udstillingen i tre etager, oplever man dels, hvordan de forskellige perioder skifter både modemæssigt og kunstnerisk, og hvordan fotografen bruger moden til at definere stemningen i billedet. Moden fremstår derfor ikke altid som det mest essentielle i fotoet, men i stedet som en medvirkende effekt til at skabe et unikt udtryk.

Samarbejde mellem mode og kunst

Gl. Strand har nok engang glæde af deres gode samarbejde med Ege, der har leveret tæpper til udstillingen. Det er dog ikke hvilken som helst tæpper, men tæpper specialdesignet til udstillingen, hvor alt går op i en højere enhed.

Vogue Like a Painting kan opleves på Gl. Strand fra 5. maj – 2. september. Læs mere om udstillingen og Gl. Strand her.