Jul i Indre By

Julen er hjerternes fest. Også over Danmarks største shoppinggade, Strøget, hvor hjerter og stjerner har været tradition siden 1948.

Fiolstræde

Kronprinsensgade

Sidebar

Copenhagen Christmas

-> Læs mere om julebelysningen i vores projektbeskrivelse

Copenhagen Christmas

Oplev en rute på 4 km udsmykket med julelys

Siden 2010 har KCC stået for koordinering, planlægning og eksekvering af julebelysningen i Indre By gennem datterselskabet Copenhagen Christmas.

Vi ved, at julen er forbundet med en række gode traditioner og hvad er mere traditionelt end de røde julehjerter, der hænger over Strøget eller lysgardinet, der folder sig ud over Kronprinsensgade eller Studiestræde.

København som jule-destination

Vi ønsker at gøre København til en attraktiv juledestination, der tiltrækker gæster fra nær og fjern. Vi mener, at julebelysningen spiller en central rolle i at skabe den stemning og atmosfære, der gør København værd at besøge i juletiden.

Lysene tændes 6 uger før juleaften

Julebelysningen og juleeventet finansieres gennem bidrag fra erhvervsdrivende, sponsorater og tilskud fra kommunen. Da disse kan variere år for år, er vi altid på udkig efter flere bidragsydere, der sammen med os har lyst til at skabe et stemningsfuldt og besøgsværdigt København i juletiden, der gør at vi adskiller os fra andre shoppingdestinationer. Derudover er vi også altid åbne for at drøfte udsmykning af nye gader.

Positive resultater fra Stockholm

En undersøgelse udført af City Samverkan Stockholm om julebelysningen i Stockholm viser, at julebelysningen er en attraktion for Stockholm. 85% af de adspurgte svarer, at julebelysningen enten er attraktiv eller meget attraktiv, og 71% af de adspurgte svarer, at de vil anbefale folk at besøge byen for at se julebelysningen. Næsten halvdelen af respondenterne, siger desuden at julebelysningen har haft en positiv indvirkning på, hvor de har valgt at tage hen for at handle.

Alt taler for, at det forholder sig på samme måde i København, og at julebelysningen og et tilhørende juleevent har en positiv effekt for gæster i byen, beboerne og de erhvervsdrivende, da belysningen ud over at skabe den gode stemning, også er trygheds- og fællesskabsskabende. Som samlingspunkt for dette, ønsker KCC at fortsætte traditionen med et juleevent for hele familien.

Er du interesseret i at høre mere om juleudsmykningen? Skriv til jul@kcc.dk – eller ring til os på 36 85 66 06.

Områder med juleudsmykning

Strøget

Købmagergade

Pilestræde (gågadestykket)

Skoubogade

Ny Østergade og Hovedvagtsgade

Kronprinsensgade

Nørregade

Kompagnistræde og Læderstræde

Rosengården

Fiolstræde

Studiestræde

Kattesundet

Larsbjørnsstræde

Teglgårdsstræde