Jul i Indre By

Julen er hjerternes fest. Også over Danmarks største shoppinggade, Strøget, hvor hjerter og stjerner har været tradition siden 1948.

Fiolstræde

Kronprinsensgade

Sidebar

Copenhagen Christmas

 

Oplev en rute på 4 km udsmykket med julelys

Siden 2010 har KCC stået for koordinering, planlægning og eksekvering af juleudsmykningen i Indre By, København gennem datterselskabet Copenhagen Christmas.

Vi ved, at julen er forbundet med en række gode traditioner. For hvad er mere traditionelt end de klassiske, røde julehjerter, der hænger over Strøget? Eller lysgardinet, der folder sig smukt ud over Kronprinsensgade? Juleudsmykningen gør København helt unik, som det har været traditionen siden 1948.

 

København som jule-destination

Vi ønsker at gøre København til en attraktiv juledestination, der tiltrækker gæster fra nær og fjern. Vi mener, at juleudsmykningen spiller en central rolle i at skabe den stemning og atmosfære, der gør København værd at besøge i juletiden.

Juleudsmykningen finansieres gennem bidrag fra erhvervsdrivende, sponsorater og tilskud fra kommunen. Da disse kan variere år for år, er vi altid på udkig efter flere bidragsydere, der sammen med Copenhagen Christmas har lyst til at skabe et stemningsfuldt og besøgsværdigt København i juletiden, der gør, at vi adskiller os fra andre shoppingdestinationer. Vi er også altid åbne for at drøfte udsmykning af nye gader.

 

Juleudsmykning skaber attraktive shoppingdestinationer

En undersøgelse udført af City Samverkan Stockholm om julebelysningen i Stockholm viser, at juleudsmykningen er en attraktion for Stockholm. 85% af de adspurgte svarer, at juleudsmykningen enten er attraktiv eller meget attraktiv, og 71% af de adspurgte svarer, at de vil anbefale folk at besøge byen for at se juleudsmykningen. Næsten halvdelen af respondenterne, siger desuden at juleudsmykningen har haft en positiv indvirkning på, hvor de har valgt at tage hen for at handle.

Alt taler for at det forholder sig på samme måde i København: At juleudsmykningen har en positiv effekt for gæster i byen, beboerne og de erhvervsdrivende, da juleudsmykningen ud over at skabe den gode stemning, også er trygheds- og fællesskabsskabende. Som samlingspunkt for dette, ønsker Copenhagen Christmas at fortsætte med at udvikle og styrke København, som en attraktiv og unik juledestination – både lokalt, nationalt og internationalt.

 

Er du interesseret i at høre mere om juleudsmykningen?

Skriv til jul@kcc.dk – eller ring til os på tlf. 36 85 66 06.

Læs mere om julebelysningen her…

 Områder med juleudsmykning 2022

Indre By, København (Copenhagen Christmas)

 

Strøget

Købmagergade

Pilestræde (gågadestykket)

Skoubogade

Ny Østergade og Hovedvagtsgade

Kronprinsensgade

Nørregade

Kompagnistræde og Læderstræde

Rosengården

Fiolstræde

Studiestræde

Kattesundet

Larsbjørnsstræde

Teglgårdsstræde